— vrijdag 8 november 2013, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Me We

Al dertig jaar maakt Koos Breukel fotoportretten. Dat doet hij in de eerste plaats voor zichzelf, maar soms ook in opdracht van een krant, tijdschrift of het Koningshuis. Laatste wijziging: 25 maart 2014, 13:26

Het observeren van de ander komt voort uit zijn nieuwsgierig naar de tekening die het leven achterlaat op de mens. De opname ontstaat ‘spontaan’ en zonder de hulp van visagisten. Dit is de mens, met al zijn onvolkomenheden. Voorbij de helft van zijn eigen leven besloot Breukel om terug te kijken.

Die contemplatie leidde tot een magnum opus dat afgerond mag heten als er niet nog zoveel jaren zouden volgen. In het stil makende boek ‘Me We’ trekt de fotograaf een lijn van geboorte naar de dood. De kijker ontmoet mensen die hij kent (Wim Kok, Remco Campert en Willem-Alexander van Oranje Nassau) maar ook collega-fotografen (Rineke Dijkstra, Cor Jaring), toevallige passanten en intimi van de fotograaf: vrienden, vader en moeder.

Op de pagina’s wordt weinig gelachen, zonder dat somberheid overheerst. De genodigden geven zich in vol vertrouwen over. Ze zijn zichzelf. Het zijn intieme portretten die niet sentimenteel willen zijn, maar wel ontroeren en doortrokken zijn van berusting.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.