word studentlid

— woensdag 4 november 2009, 14:06 | 0 reacties, praat mee

LLiNK weg, PowNed en WNL in bestel

PowNed en WNL worden tot het omroepbestel toegelaten. Dat heeft minister Plasterk Minister Plasterk tijdens een persconferentie in Nieuwspoort bekend gemaakt. Voor de idealistische omroep LLiNK valt echter het doek, de zendmachtiging wordt ingetrokken. De groene omroep heeft niet de vernieuwing gebracht waarop was gehoopt. Bekend is inmiddels dat TROS mag blijven, ondanks de rode kaart die de omroep eerder kreeg. Ook ouderenomroep MAX is nu een volwaardig lid volgens Plasterk en krijgt extra geld en zendtijd. Nieuwkomer WNL, voortgekomen uit De Telegraaf, heeft volgens de minister voldoende afstand en onafhankelijkheid van het dagblad genomen. Van de andere aspirant omroep PowNed hoopt Plasterk dat het de hoge verwachtingen kan inlossen. Zenders die Plasterks goedkeuring kunnen wegdragen, krijgen voor de periode september 2010-2015 zendtijd en middelen toegewezen. Laatste wijziging: 5 november 2009, 14:44

Reacties
Directeur van Omroep MAX, Jan Slagter, is blij en opgelucht. “Hoewel wij na alle positieve adviezen, wel vertrouwen hadden in de beslissing van de minister, is het toch erg prettig om het hem zelf te horen zeggen.

Shocklog GeenStijl schrijft op de site een ‘lange neus te maken naar eenieder die ons geen kans had toegedicht’. ‘Hé Hilversum, we komen eraan we zijn binnen!’

Peter Kuipers, directeur TROS:  “Dit is goed nieuws op de dag dat wij exact 45 jaar bestaan. Wij betreuren het dat de afgelopen maanden twijfel is ontstaan over onze goede trouw. De TROS had en heeft altijd de intentie zich aan de mediawet te houden. Wij hebben besloten een extra jurist aan te stellen die nauw overleg zal voeren met het Commissariaat voor de Media over onze activiteiten in relatie tot de mediawet.”

LLiNK legt zich niet neer bij het voorgenomen besluit van minister Plasterk om de omroep per september 2010 geen definitieve erkenning te verlenen. LLiNK is van mening dat het besluit op onzorgvuldige wijze tot stand is gekomen en dat er sprake is van een politiek spel.

WNL-voorzitter Fons van Westerloo noemt in gratis dagblad Sp!ts de aspirant-status goed nieuws voor het omroepbestel, omdat WNL zorgt voor een versterking aan de conservatieve kant. In De Telegraaf zegt hij: “nu begint het echt. [...] “Ik blijf voorzitter, maar we gaan op zoek naar een directeur en naar mensen die de programma’s gaan maken. Daarbij denk ik met name aan mensen die nu nog niet op tv te zien zijn.”

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.