training eu starters

— maandag 3 oktober 2022, 11:09 | 0 reacties, praat mee

Matchingfonds verruimt subsidieproject voor journalisten

© Rob Engelaar/Hollandse Hoogte

Het Matchingfonds van De Coöperatie verruimt de mogelijkheden tot het aanvragen van een subsidie voor een journalistiek project. Vanaf 1 oktober kunnen álle schrijvende freelance journalisten een werkbeurs aanvragen, met een maximum van drieduizend euro per aanvraag. Voorheen kwamen alleen startende freelance journalisten in aanmerking. Laatste wijziging: 3 oktober 2022, 11:29

“De afgelopen jaren vielen door corona veel opdrachten weg en hebben freelancers in moeten teren op hun reserves. Ze worden nu opnieuw met gure economische tegenwind geconfronteerd. Het Fonds wil waar mogelijk helpen voorkomen dat de toch al forse schade van de afgelopen jaren verder oploopt. Vandaar dat vanaf 1 oktober alle schrijvende freelance journalisten een werkbeurs kunnen aanvragen”, aldus De Coöperatie.

Het aanvragen van een werkbeurs is mogelijk zolang de middelen beschikbaar zijn. De aanvraag moet uiterlijk 1 december binnen zijn. Voor beginnend journalisten is er tevens 1.000 euro beschikbaar voor begeleiding. In totaal is er in 2022 zo’n 180 duizend euro beschikbaar. In de eerdere rondes van 2020 en 2021 hebben “vele honderden freelance journalisten” één of meerdere werkbeurzen gekregen. Meer informatie over het aanvragen van de werkbeurs en een overzicht van alle projecten die in het verleden gesubsidieerd zijn, staat op de website van De Coöperatie.

Bekijk meer van

Matchingsfonds De Coöperatie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.