Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 19 december 2019, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Mart Smeets ontvangt Theo Koomen Oeuvre Award 2019

2016: Mart Smeets op weg om zijn laatste wielerverslag van de Amstel Gold Race te doen | Vincent Jannink / ANP

Sportverslaggever Mart Smeets ontvangt de Theo Koomen Oeuvre Award 2019 voor zijn carrière van ruim veertig jaar, waarin hij op radio en televisie verslag deed van grote sportevenementen. Het is voor het eerst dat een sportverslaggever de Oeuvre Award wint.

Bert Kranenbarg van het NPO Radio 5-programma Bert op 5, waar Smeets te gast was, mocht de sportverslaggever met de prijs overvallen. NOS-verslaggever Sebastiaan Timmerman, de winnaar van de Theo Koomen Award van vorig jaar, reikte de prijs uit.

De jury prijst Smeets om enthousiasme, zijn vakmanschap en zijn veelzijdigheid.

“Niet alleen weet hij een onuitputtelijke feitenkennis te koppelen aan een bloemrijke vertelstijl, die nooit verveelt. Verschillende sporten mochten profiteren van zijn vakmanschap. Basketbal, schaatsen en wielrennen; als Mart Smeets daarvan verslag deed, waanden de kijkers en luisteraars zich in het stadion, of langs het parcours van de Tour de France”, aldus jury-voorzitter Evert ten Napel.

Smeets vindt het eervol om de Theo Koomen Oeuvre Award te mogen ontvangen. “Ik had iets met Theo, ik ben de enige van al die winnaars die met hem samengewerkt heeft. En die hem begraven heeft. Dus ik heb wel wat met Theo.” Een clip van het moment van de uitreiking is terug te luisteren via de site van NPO Radio 5.

Bekijk meer van

Theo Koomen Award Mart Smeets

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.