mgm nvj maart

— dinsdag 27 augustus 2019, 11:32 | 0 reacties, praat mee

Marnix Kaart en Marc Pos aan het roer van Songfestival 2020

Marnix Kaart en Marc Pos aan het roer van Songfestival 2020
Marnix Kaart en Marc Pos | Jaap van der Werff / NPO

De NPO heeft twee doorgewinterde regisseurs uitgekozen om volgend jaar het Eurovisie Songfestival in Nederland in beeld te brengen. Marnix Kaart en Marc Pos nemen volgend jaar de regie van de tv-shows voor hun rekening. Laatste wijziging: 27 augustus 2019, 11:33

Kaart en Pos hebben veel ervaring met grote tv-shows en live-uitzendingen.

Marnix Kaart (52) regisseerde entertainment programma’s en live-producties: van Zomergasten, Jinek en RTL Boulevard tot Holland’s Got Talent, De Musical Awards, De Uitmarkt, Vrienden van Amstel live, Toppers in Concert, Groots met een zachte G van Guus Meeuwis en de jubileum registratie van Armin van Buuren in de Amsterdam Arena.

Marc Pos (50) brak door met de regie van de eerste serie Idols in 2003. Hij was verder verantwoordelijk bij nationale inzamelacties, De Gouden Televizierring, Het Kerstmuziek Gala en Het Prinsengrachtconcert. Daarnaast stond hij aan de wieg van programma’s als DWDD, Nieuwsuur en De Lama’s.

Beide regisseurs worden samen verantwoordelijk voor de drie live shows, negen generale repetities en het cameraplan voor de ruim 40 deelnemende acts die pas een paar weken van tevoren bekend zijn. Met meer dan 180 miljoen kijkers is het Eurovisie Songfestival een van de grootste TV-shows ter wereld.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

arnix Kaart en Marc Pos regisseurs Eurovisie Songfestival 2020
Image

Foto credits: Jaap van der Werff

Bekijk meer van

NPO Eurovisie Songfestival

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.