— donderdag 28 mei 2015, 10:42 | 0 reacties, praat mee

Mark van Assen hoofdredacteur Brabants Dagblad

Mark van Assen (47) wordt de nieuwe hoofdredacteur van het Brabants Dagblad (BD). De plenaire redactievergadering van BD stemde vanmorgen in met de unanieme voordracht door de selectiecommissie van redactie en directie. Van Assen is per 15 juni opvolger van Ton Rooms (59), die coördinator wordt op de centrale sportredactie in Rotterdam. Laatste wijziging: 28 mei 2015, 10:55

Mark van Assen werkte een belangrijk deel van zijn carrière voor Wegener. Voor het Brabants Dagblad, BN DeStem en Eindhovens Dagblad was hij onder meer regioverslaggever, binnen-buitenlandredacteur en parlementair verslaggever.

In 2003 versloeg hij de Golfoorlog voor de regionale dagbladen. Daarna stapte Van Assen over naar gratis dagblad De Pers, waar hij in de periode 2007-2012 buitenlandredacteur en chef redactie was. Voor die krant deed hij onder meer verslag van de oorlog tussen Rusland en Georgië in 2008.

Hij keerde terug bij Wegener in 2012, als nieuwsmanager voor de Persdienst (DPd). Sinds vorig jaar is hij een van de nieuwschefs van AD, de krant waarmee de regionale kranten van Wegener nauw samenwerken sinds de overname door de Persgroep begin dit jaar.

‘Voor mij is dit een bijzonder moment,” aldus Mark vanmorgen. “Vroeger, thuis in Waalwijk, plofte het Brabants Dagblad elke ochtend op de mat en op de middelbare school reed ik voor dag en dauw rond om verse BD’s te bezorgen. Ik heb sindsdien een lange reis gemaakt en veel geleerd over mensen en over kranten maken. Al die ervaringen neem ik nu mee naar het Brabants Dagblad.’

De Persgroep vervangt in hoog tempo de hoofdredacties bij de recent aangekochte Wegener-kranten. Bij De Stentor is net Allard Besse benoemd. Bij De Gelderlander en BN De Stem zijn vacatures. Bij de PZC is hoofdredacteur Peter Jansen tijdelijk uitgeleend aan De Gelderlander. Alleen bij Tubantia (Martha Riemsma) en het Eindhovens Dagblad (John van den Oetelaar) zitten dezelfde hoofdredacteuren nog.

 

 

Bekijk meer van

de Persgroep Brabants Dagblad

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.