training eu starters

— donderdag 13 februari 2020, 09:33 | 0 reacties, praat mee

Man aangeklaagd voor moord Noord-Ierse journaliste McKee

April 2019: een herdenkingsmonumentje voor de omgekomen McKee | Reuters

In Noord-Ierland is een 52-jarige man officieel in staat van beschuldiging gesteld in verband met de moord op journaliste Lyra McKee, in april vorig jaar. Laatste wijziging: 13 februari 2020, 09:57

De aanklacht volgt op een reeks arrestaties eerder deze week. Van een groep van vier mannen is er één weer onvoorwaardelijk vrij, twee anderen moeten zich later opnieuw melden.

Volgens de politie is met de arrestatie van de 52-jarige man het onderzoek nog niet voorbij. Bij de moord zijn meer mensen betrokken, aldus rechercheur Jason Murphy.

McKee werd in april vorig jaar dodelijk geraakt toen ze verslag deed van een politie-actie in Derry. De politie werd beschoten en bekogeld, waarbij ook de 29-jarige journaliste werd getroffen.

De militante republikeinse groepering New IRA in Noord-Ierland gaf toe dat ze verantwoordelijk is voor de dood van McKee en bood excuses aan voor het incident. McKee zou zijn geraakt “toen ze tijdens een aanval op de vijand naast de vijandelijke troepen stond”, verklaarde The New IRA vorig jaar.

Tegenover Reuters zegt rechercheur Murphy dat de aanklacht een belangrijke stap vooruit is, maar dat de jacht naar meer bewijs en schutters verder gaat.

Bekijk meer van

Noord-Ierland Lyra McKee

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.