training eu starters

— maandag 24 juni 2019, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Madeleine de Cock Buning vertrekt als voorzitter van het Commissariaat voor de Media

Madeleine de Cock Buning tijdens een persconferentie bij de Europese Commissie - © Olivier Hoslet / EPA

Net nu minister Slob ingrijpende veranderingen in het omroepbestel heeft voorgesteld neemt Madeleine de Cock Buning 1 juli afscheid als voorzitter van het Commissariaat voor de Media, haar tweede en laatste termijn zit er dan op. Laatste wijziging: 24 juni 2019, 09:34

Het Financieele Dagblad heeft een afscheidsinterview met haar. In de afgelopen tien jaar heeft ze gemerkt dat de politiek zich meer en meer is gaan bemoeien met de omroepen. De Cock Buning vindt het begrijpelijk dat Den Haag “gedachten heeft” over de omroepen. Het grootste deel van het budget van pakweg 800 miljoen euro komt immers voort uit belastinggeld. “Maar we moeten voorzichtig zijn als het over de inhoud gaat. Ik heb in ieder geval zo veel mogelijk geprobeerd om dit te voorkomen.”

“Ik gun de publieke omroep niet weer een nieuwe situatie van onduidelijkheid”, zegt ze over de Kamerbrief, die al direct bekritiseerd werd als een politiek compromis tussen de coalitiepartijen. D66 zette in op reclamevrij, VVD op bezuinigingen, ChristenUnie op meer macht voor omroepen en het CDA op meer aandacht voor de regio. “Ja, het is voor alle partijen wat wils”, erkent ze.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.