— maandag 24 juni 2019, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Madeleine de Cock Buning vertrekt als voorzitter van het Commissariaat voor de Media

Madeleine de Cock Buning tijdens een persconferentie bij de Europese Commissie - © Olivier Hoslet / EPA

Net nu minister Slob ingrijpende veranderingen in het omroepbestel heeft voorgesteld neemt Madeleine de Cock Buning 1 juli afscheid als voorzitter van het Commissariaat voor de Media, haar tweede en laatste termijn zit er dan op.

Het Financieele Dagblad heeft een afscheidsinterview met haar. In de afgelopen tien jaar heeft ze gemerkt dat de politiek zich meer en meer is gaan bemoeien met de omroepen. De Cock Buning vindt het begrijpelijk dat Den Haag “gedachten heeft” over de omroepen. Het grootste deel van het budget van pakweg 800 miljoen euro komt immers voort uit belastinggeld. “Maar we moeten voorzichtig zijn als het over de inhoud gaat. Ik heb in ieder geval zo veel mogelijk geprobeerd om dit te voorkomen.”

“Ik gun de publieke omroep niet weer een nieuwe situatie van onduidelijkheid”, zegt ze over de Kamerbrief, die al direct bekritiseerd werd als een politiek compromis tussen de coalitiepartijen. D66 zette in op reclamevrij, VVD op bezuinigingen, ChristenUnie op meer macht voor omroepen en het CDA op meer aandacht voor de regio. “Ja, het is voor alle partijen wat wils”, erkent ze.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.