NVJ compleet lid

— maandag 5 december 2016, 14:29 | 0 reacties, praat mee

Madeleine De Cock Buning opnieuw gekozen tot voorzitter ERGA

Madeleine De Cock Buning opnieuw gekozen tot voorzitter ERGA
© Ruud Pos

Madeleine de Cock Buning is opnieuw gekozen tot voorzitter van de groep van de Europese mediatoezichthouders ERGA. De Cock Buning was afgelopen jaar voor het eerst voorzitter van de European Regulators Group for Audiovisual Media Services. Laatste wijziging: 5 december 2016, 14:31

De collegevoorzitter van het Commissariaat voor de Media is verheugd dat ze zich juist nu kan inzetten voor onafhankelijk mediatoezicht in Europa. “2017 wordt een belangrijk jaar voor ons als mediatoezichthouders, omdat dan de herziening van de Europese richtlijn voor audiovisuele mediadiensten een cruciale fase ingaat.”

Daarbij constateert ze ook een alarmerende ontwikkeling. “Onafhankelijke media en toezichthouders komen in steeds meer Europese landen onder druk staan. In landen als Polen en Hongarije zijn de media niet vanzelfsprekend vrij van politieke inmenging. Dergelijke signalen bereiken ons inmiddels ook vanuit andere landen, zoals bijvoorbeeld Kroatie en Roemenie. Vanuit ERGA staan wij onze collega toezichthouders zo goed mogelijk bij in hun taak de onafhankelijkheid van de media te waarborgen. Onafhankelijke media spelen een essentiele rol bij eerlijke keuzes voor kiezers in deze vaak nog jonge Europese democratieen. Daar hebben we in heel Europa belang bij.”

Ook de bescherming van minderjarigen, zowel binnen traditionele media als online, staat hoog op de agenda. In 2017 zal ERGA haar onderzoek naar de maatregelen die de markt neemt om minderjarigen te beschermen publiceren. Dit onderzoek dient ter ondersteuning van maatregelen die de Europese Commissie in voorbereiding heeft voor de bescherming van minderjarigen online. Deze nieuwe richtlijn van de Europese Commissie ligt momenteel ter besluitvorming voor aan het Europees Parlement en de Lidstaten.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.