e learning nvj

— donderdag 3 december 2020, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Lukas van der Storm van ED naar Trouw

Een beetje dubbel voelt het wel. Na twaalf jaar gewerkt te hebben bij het Eindhovens Dagblad (ED) stapt Lukas van der Storm (1986) in januari over naar Trouw. Hij gaat niet alleen aan de slag bij een nieuwe werkgever, maar krijgt ook een voor hem nieuwe portefeuille onder zich: sociale economie.

De afgelopen drie jaar en drie maanden beet Van der Storm zich voor het ED vast in de landbouw en stikstof. En juist het bezig zijn met die thematiek deed hem eerder dit jaar besluiten eens rond te gaan kijken op de journalistieke arbeidsmarkt. “Voor mijn portefeuille volgde ik heel veel landelijk beleid en bouwde ik gaandeweg een landelijk netwerk op”, vertelt Van der Storm. “Maar dat kon ik niet altijd kwijt in een regionale krant.”

Van der Storm stuurde daarop een open sollicitatie naar Trouw, in de hoop daar een plek te vinden met zijn portefeuille. Daarin schreef hij ook dat hij ook open stond voor andere portefeuilles. “Trouw is een krant die goed bij me past. Ze hebben veel oog voor wat er buiten de Randstad gebeurt en kijken vaak op een iets abstracter niveau naar problemen. Die neiging tot uitleg willen geven heb ik ook heel erg.”

Voor een extra journalist die zich bezig houdt met landbouw en stikstof, was op dat moment geen plek. Een andere vacature die al was uitgezet, voor een verslaggever sociale economie, stond nog wel open. Van der Storm besloot op die functie te solliciteren en hoorde vorige week dat hij de baan had.

“Het is een nieuwe portefeuille voor me, maar er zijn ook raakvlakken met de landbouw”, legt Van der Storm uit. “Het zijn allebei niet per se sexy onderwerpen, maar er gebeurt wel veel dat uitleg nodig heeft. Je ziet bijvoorbeeld dat er veel ongelijkheid is tussen de regio’s in ons land. Het gaat niet overal economisch even goed. Daar zijn veel verhalen over te vertellen.”

Van der Storm hoeft zich dus niet te vervelen in zijn nieuwe functie. Al valt het afscheid van het Eindhovens Dagblad – hij werkt er nog zo’n twee weken en zwaait dan af – hem niet makkelijk. Twaalf jaar is ook niet niks. “Ik heb veel vrijheid gekregen om mijn portefeuille op mijn eigen manier invulling te geven. Tot op de dag van vandaag heb ik er met plezier gewerkt. Maar het is tijd voor een andere stap.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.