data als kans

— woensdag 5 augustus 2020, 17:02 | 0 reacties, praat mee

Lokale omroepen stappen uit streekomroep 1Twente

© CC BY-SA / Curtis Kennington

De lokale omroepen van Almelo, Borne en Haaksbergen hebben zich dinsdag teruggetrokken uit het Regionaal Media Centrum (RMC) Twente, een samenwerkingsverband van lokale omroepen. De drie partijen zouden een dusdanige andere kijk hebben op de het werk van de omroep, dat hun vertrek onontkoombaar was. Laatste wijziging: 5 augustus 2020, 17:03

RMC Twente werd in 2012 opgericht en bevatte door vijf lokale omroepen, die vanaf dat moment onder de gezamenlijke vlag 1Twente gingen uitzenden. De oprichting van de streekomroep moest samenwerking en professionalisering bevorderen, zonder dat de individuele omroepen hoefden te fuseren.

De drie vertrekkende omroepen stellen dat die samenwerking de laatste tijd meer het karakter kreeg van een fusie-omroep, schrijft 1Twente-directeur Flip van Willigen in een verklaring. Na het vertrekken van de omroepen van Almelo, Borne en Haaksbergen blijven alleen de omroepen van Enschede en Hengelo onderdeel van het collectief.

1Twente werd vorig jaar door de NLPO nog uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar.

Bekijk meer van

1Twente

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.