data als kans

— maandag 29 oktober 2018, 09:18 | 0 reacties, praat mee

Lokale omroep 1Twente in zwaar weer

De lokale omroep 1Twente zit in financieel zwaar weer. Op de begroting van 1 miljoen euro komt de omroep enkele tonnen tekort, rekent Tubantia voor. De gemeente Enschede doneert een ton en de omroep zelf harkt een half miljoen binnen, maar dat is dus niet genoeg. De gemeente kan en wil niet bijpassen, want moet zelf bezuinigen. Laatste wijziging: 29 oktober 2018, 10:05

‘De gemeente maakt andere keuzes. Dat heb ik te accepteren. Hoopvol is wel dat de gemeente zich bij het rijk en de provincie sterk maakt voor steun voor 1Twente’, zegt directeur Flip van Willigen van de lokale omroep tegen Tubantia.

Op zoek naar een oplossing gaat Van Willigen zelf over ruim twee weken het gesprek aan met de ministers Slob (Media) en Ollongren (Binnenlandse Zaken). Hij doet dat mede namens de koepelorganisatie van lokale publieke omroepen.

Over zijn missie in Den Haag: ‘Nederland telt 280 lokale omroepen, die in totaal 9 miljoen euro krijgen van het rijk. Zet dat af tegen de 140-150 miljoen euro die de dertien provinciale omroepen gezamenlijk ontvangen. Dan zit er iets scheef met die journalistieke infrastructuur’, zegt Van Willigen.

1Twente werkt samen met de stadsredactie van Tubantia. Mocht de omroep omvallen, dan stopt ook die samenwerking.

Bekijk meer van

Tubantia Arie Slob 1Twente

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.