— vrijdag 26 juni 2009, 08:53

Fusie vormt “Wegener Media Groep”

UPDATE De gisteren aangekondigde juridische fusie tussen Koninklijke Wegener en Limburg Media Groep (LMG) levert meteen gedoe op. Het Financieele Dagblad schrijft dat aandeelhouder Governance for Owners 'onaangenaam verrast' is door het voorstel. De investeerder stelt een alternatief voor waarin Wegener van Mecom wordt afgesplitst en wordt geherfinancierd. In dit nieuwe bedrijf zouden Governance for Owners, de aandeelhouders van Mecom en eventueel andere partijen daarna opnieuw een belang kunnen nemen. Governance for Owners licht het plan binnenkort toe aan de raad van commissarissen van Wegener.

Donderdagavond kondigde Wegener de fusie aan die resulteert in een nieuwe onderneming zonder het predikaat ‘Koninklijk’. Koninklijke Wegener NV zal “de verdwijnende entiteit” in de aangekondige fusie zijn, meldt Wegener. De nieuw te vormen onderneming zal verdergaan onder de naam Wegener Media Groep. Wegener zal daardoor niet langer aan de beurs genoteerd zijn.

Vakblad De Journalist meldde gisteren al dat eigenaar Mecom zich door de juridische fusie kan onttrekken aan permanent toezicht. De nieuwe aandelenverhoudingen zullen door het management van Wegener en LMG worden bepaald. Mecom bezit 100 procent van LMG en 86,38 procent van Wegener.

De fusie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid of arbeidsvoorwaarden, melden de partijen. De Raad van Bestuur van Wegener verwacht dat de fusie in januari 2010 een feit is.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.