training eu starters

— dinsdag 29 januari 2013, 09:38

Limburgse kranten verschijnen toch

Abonnees van de kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad krijgen toch een afgeslankt exemplaar in de bus, ondanks de eerder aangekondigde werkonderbreking bij de Heerlense drukkerij Nieuwsdruk. Medewerkers zouden staken omdat er al geruime tijd geen overleg is met Media Groep Limburg (MGL) over een sociaal plan voor de drukkers. De directie wil 25 van de 75 banen schrappen. De vakbonden vrezen nog meer ontslagen en zelfs sluiting van de drukkerij. Door het nieuws van de troonafstand hebben de drukkers besloten de geplande bijlage over de koningin wel te drukken, evenals nieuws over binnen- en buitenland. De woordvoerder van FNV Kiem zei dat de drukkers de lezers tegemoet willen komen. Hoofdredacteur Huub Paulissen drukte het zo uit: "Het gaat om het nieuwsfeit van het jaar; dat kun je niet aan de lezers onthouden." Volgens FNV KIEM verschijnt er nu donderdag geen krant. Laatste wijziging: 29 januari 2013, 11:26

De landelijke en regionale kranten pakken flink uit met de abdicatie. Alle dagbladen zijn een stuk dikker, brengen veel achtergronden over de regeerperiode van de vorstin en verhogen de oplage.

Het Algemeen Dagblad zal de helft van de nieuwskrant besteden aan Beatrix, in totaal zo’n 16 pagina’s. De Telegraaf verhoogt de oplage met 100.000 exemplaren en schaalt flink op van 26 redactionele pagina’s (op een gewone dinsdag) naar 40 pagina’s, grotendeels in full-color. Dagblad Trouw heeft in de bijlage de Verdieping 12 pagina’s ingeruimd die gaan over de regeerperiode van de koningin. Ook heeft Trouw de oplage eenmalig verhoogd. Die oplageverhoging geldt ook voor de Volkskrant. De krant brengt 15 pagina’s over Beatrix en Willem-Alexander. Het Reformatorisch Dagblad verschijnt dinsdagmiddag met een speciale 16 pagina´s tellende bijlage. De dagbladen van Wegener en Media Groep Limburg dinsdag een extra bijlage. Dagblad van het Noorden verhoogt de oplage ook en brengt 11 pagina’s over Beatrix.

Ook werd er massaal afgestemd op televisie, waar de eerder opgenomen speech van koningin Beatrix te zien was. Zeker 2,5 miljoen mensen zagen hoe Beatrix afscheid nam van haar volk op één van de drie publieke zenders. Nog eens 1,6 miljoen mensen waren ingeschakeld op RTL4 voor een extra lang bulletin van RTL Nieuws. SBS6 moest het met minder belangstelling doen, naar Hart van Nederland om 19.00 uur keken nog geen 400.000 mensen.  Dat blijkt uit de kijkcijfers die vanmorgen bekend zijn gemaakt door Stichting KijkOnderzoek.

Meer bij ANP via Het Parool / ANP via NU.nl / de Volkskrant

 

 

Bekijk meer van

Koninklijk Huis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.