— dinsdag 20 mei 2014, 09:53 | 0 reacties, praat mee

Licht bewolkt

Diverse bedrijven komen met nieuwe apparatuur op basis van Chrome OS, die gebruik gaan maken van een nieuwe generatie Intel-chips, bijgenaamd Bay Trail.

De nieuwe geïntegreerde chips betekenen dat Chromebook-laptops het weer wat langer uithouden en ook de snelste draadloze verbindingen van het moment ondersteunen. Er komen ook nieuwe alles-in-een computers, zoals de HP Chromebox of de LG Chromebase hierboven. Die laatste (22-inch scherm, 349 dollar) verschijnt in mei, maar is nog niet in Nederland te koop. ‘

Chromebook-laptops zijn er vooral voor het gemak: geen gedoe met virussen, de software is altijd up-to-date en geen licentiegegoochel. Werk dat je erop doet synchroniseert met de cloud en is daarmee ook vanaf andere machines bereikbaar. Door de lichtere processor en harddisk zonder bewegende onderdelen zijn ze ook relatief zuinig en houden het langer uit op een volle accu. 

Acar onthulde ook een nieuwe Chromebook, op basis van de nieuwste generatie i3-chips. Die is vooral handig wanneer je meer rekenkracht nodig hebt, zoals bij Google Hangouts met veel (video)deelnemers. Dat model kost eveneens 349 dollar.  De voorloper van die laptop – met hetzelfde 720P typenummer – is wel in Nederland te koop. Eerste recensies spreken van een veel vloeiender ervaring dan Chromebooks met een lichtere processor.

Chromebook: tek.st/6m

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.