training eu starters

— woensdag 14 maart 2018, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Licentie zender Russia Today op de tocht als onderdeel Britse strafmaatregelen

De Britse premier May spreekt vandaag over mogelijke strafmaatregelen tegen Rusland | Neil Hall / EPA

Vandaag zal premier Theresa May in het Britse parlement spreken over een recente aanval met zenuwgas op een voormalige Russische dubbelspion in Salisbury. Mogelijk kondigt May strafmaatregelen aan tegen Rusland. Parlementariërs hebben opgeroepen tot het intrekken van de licentie van actualiteitenzender Russia Today (RT). Laatste wijziging: 14 maart 2018, 15:23

RT, dat zichzelf ziet als een noodzakelijk tegengeluid voor anti-Russische sentimenten in de Westerse media, heeft via vaksite Press Gazette gereageerd op oproepen om de zender de deur te wijzen.

“RT speelt een waardevolle rol in het completeren van het nieuwsaanbod voor haar kijkers. Het heeft meerdere prijzen ontvangen voor haar journalistiek. We zijn trots op onze reputatie bij toezichthouder Ofcom - beter dan veel andere Britse zenders. Elke beperking van RT pakt enkel nadelig uit voor de Britse kijker”, stelt de zender.

De Russische ambassade, die vandaag met een verklaring voor de aanval met zenuwgas van Russische makelij op een oud-dubbelspion moet komen, schreef onlangs dat elke strafmaatregel tegen Rusland een tegenmaatregel zal uitlokken:

Toezichthouder Ofcom zegt in contact te staan met de licentiehouder van RT. Als het niet komt tot intrekking van de licentie vragen parlementariërs of ze nog op uitnodiging van de actualiteitenzender moeten ingaan of de zender nog binnen het parlement bekeken moet worden.

RT zegt te betreuren dat de zender en de persvrijheid in Engeland zo snel worden geofferd in een politiek spel.

UPDATE
Stappen tegen RT lijken vooralsnog van de baan. Wel gaat Groot-Brittannië 23 Russische diplomaten uitwijzen, aldus May in het Britse Lagerhuis:

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.