— vrijdag 15 februari 2013, 15:58

Licentie historische tijdschriftensite KB

De Koninklijke Bibliotheek krijgt van auteursrechtenorganisaties Pictoright (visuele makers) en Stichting Lira (schrijvers, vertalers en freelance journalisten) een licentie voor het digitaal hergebruik van tijdschriften uit de periode 1850-1940. De tijdschriften, op het gebied van literatuur, religie, wetenschap, recht, politiek, cultuur en sport, kunnen vanaf vandaag gratis geraadpleegd worden via een speciale KB-site. Er zijn nu 80 Nederlandse tijdschriften in te zien met een totaal van 1,5 miljoen pagina's. De geest van de overeenkomst sluit volgens de auteursrechtenorganisaties aan bij de wens van de EU om oplossingen te vinden die online toegang tot cultureel erfgoed voor een breed publiek mogelijk maken, terwijl tegelijkertijd de belangen van auteursrechthebbenden worden gerespecteerd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.