— dinsdag 21 november 2023, 15:31 | 0 reacties, praat mee

Libanees staatspersbureau: Twee journalisten van nieuwszender Al Mayadeen omgekomen door Israëlische aanval op Libanon

Een reddingswerker van Hezbollah in Libanon houdt een persvest van een Al Mayadeen-journalist vast, die volgens het Libanese staatspersbureau zou zijn gedood tijdens een Israëlische aanval. - © AFP / Kawnat Haju

Twee journalisten zijn dinsdag omgekomen bij een Israëlische aanval op Libanon, meldt het Libanese staatspersbureau. De aanval in het zuiden van Libanon, op enkele kilometers van de grens met Israël, heeft ook een derde persoon het leven gekost. Laatste wijziging: 21 november 2023, 15:39

Nieuwszender Al Mayadeen bevestigt dat twee medewerkers zijn overleden. Het in Libanon gevestigde medium meldt dat een correspondent en cameraman “het doelwit waren van een laffe Israëlische aanval”.

Een Israëlisch gevechtsvliegtuig zou raketten hebben afgevuurd op de locatie van het tweetal in Zuid-Libanon, vlak nadat zij een live-uitzending hadden afgerond.

De correspondent meldde voor haar overlijden dat een 80-jarige vrouw was overleden bij een Israëlische aanval. Daarbij raakte de kleindochter van de omgekomen vrouw gewond. Ook Libanese veiligheidsbronnen melden dit. De aanval vond plaats kort nadat Hezbollah verklaarde een Israëlische post in Noord-Israël te hebben aangevallen.

Auto geraakt
Later op de dag kwamen volgens het Libanese staatspersbureau NNA nog eens vier mensen in Libanon om door een Israëlische aanval op een auto. Ze reden op ruim tien kilometer van de grens met Israël toen de auto werd geraakt.

Sinds de oorlog tussen Hamas en Israël op 7 oktober uitbrak, voert Hezbollah regelmatig aanvallen uit op Israël. Deze beweging steunt de Hamasstrijders in de Gazastrook. Er wordt regelmatig over en weer geschoten, met sterfgevallen aan beide kanten van de grens tot gevolg. Tot nu toe zijn daar zeker zeventig Hezbollahstrijders, zeven Israëlische militairen, dertien Libanese burgers en drie Israëlische burgers gedood.

Bekijk meer van

Libanon

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.