— donderdag 10 september 2009, 08:59

‘Lezersbijdragen leiden maar af’

Bijdragen van lezers op websites (de zogeheten user generated content, red.) leiden af van het echte journalistieke werk, is het beeld bij veel Britse journalisten. Dat blijkt uit onderzoek dat op woensdag is gepresenteerd tijdens de 'Future of Journalism Conference' die wordt gehouden aan de universiteit van Cardiff. Britse journalisten zeggen zich sterk verantwoordelijk te voelen om dergelijke gebruikersbijdragen te controleren. Ze zouden ook - als enigen - in het bezit zijn van de benodigde vaardigheden om dat te doen. Tegelijkertijd is de controle van deze informatie arbeidsintensief en houdt het de journalisten voor hun gevoel af van de echte journalistieke klussen. De bijdragen zijn echter niet waardeloos, aldus deelnemers: meldingen over maatschappelijke activiteiten of ooggetuigeverslagen bij nieuwsincidenten worden waardevol genoemd. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.