— woensdag 3 januari 2018, 12:45 | 0 reacties, praat mee

Lezers kiezen zelf discussieonderwerpen tijdens regionale verkiezingen

De regionale kranten van De Persgroep werken momenteel aan de Kieswijzer: een verkiezingsproject waarbij niet de partijprogramma's leidend zijn, maar lezers zelf kunnen bepalen waar de discussies rondom de verkiezingen over moeten gaan.

BN DeStem heeft de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd met belangrijke vertegenwoordigers in de regio, zoals de voorzitter van de voetbalclub, de ondernemer en de wijkagent. Tijdens ronde tafelgesprekken werd een lijst samengesteld van thema’s die in de gemeente spelen. De thema’s werden vervolgens vertaald naar stellingen, die dichtbij de lezer staan.

Uit de thema’s die worden aangedragen kan de lezer voor zijn of haar gemeente twintig belangrijke stellingen kiezen, bijvoorbeeld over de openbare orde, groenvoorzieningen, leefbaarheid en wonen. De meest gekozen stellingen worden voorgelegd aan de partijen die vanaf maart aan de slag gaan, zij geven antwoord op de stellingen.

De antwoorden van alle politici en een toelichting hierop worden door de redacties van de regionale kranten verzameld in de Kieswijzer. Eind februari kunnen lezers op basis van de Kieswijzer bepalen welke partij het beste bij hen past.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.