banner festival 23

— zaterdag 4 juni 2016, 09:22 | 1 reactie, praat mee

Lesje verzekeren geleerd

Veel freelancers zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Een verzekering lijkt te duur, het broodfonds is nog te onbekend, of er wordt gewoon niet over nagedacht. fotograaf Bas de Meijer was zich wel bewust van de risico’s, maar Tijd om zich te verdiepen in de materie nam hij niet. Te laat, leert hij nu op een pijnlijke manier.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Miro Lucassen, 5 juni 2016, 18:01

Ik heb een AOV genomen toen ik begon als zelfstandige. En een buffer ingericht door uit alle inkomsten een percentage apart te zetten, ook als het die maand even tegenviel. Want een AOV is beter te betalen als je de eerste twee of drie maanden zelf kunt afdekken. Het grootst risico is naar mijn mening niet een sportongeval of iets dergelijks, maar een ziekte waarna je in leven blijft zonder ooit nog te kunnen werken. Kun je dat je omgeving aandoen als er geen bron van inkomsten is? Ik vind van niet, zeker niet als je jonge kinderen hebt. Ja, een AOV het kost geld. Net als een computer, papier en reizen. Maar het risico dat je nooit meer kunt werken, kun je niet zelf dragen. Als je eind van deze reactie hebt gehaald is mijn advies dus om zo’n verzekering af te sluiten. Nu, want je weet niet wanneer je door pech getroffen wordt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.