— donderdag 31 juli 2008, 08:49

Leraar naar werkkamp om schoolfoto’s

Een leraar uit de Chinese provincie Sichuan, die foto's van ingestorte schoolgebouwen op internet plaatste na een vernietigende aardbeving in april van dit jaar, is veroordeeld tot een jaar werkkamp. "Heropvoeding door arbeid", stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights in China. De docent is buiten het reguliere rechtsproces gehouden. Er is geen officiële aanklacht, geen rechtszaak en geen beroep mogelijk. De docent, Liu Shaokun, wilde met zijn foto's de aandacht vestigen op de beroerde constructie van scholen, waar aannemers meestal een loopje hadden genomen met de bouwvoorschriften. Veel schoolgebouwen stortten in na de beving, terwijl andere panden bleven staan. Er werden veel kinderen gedood, een grote klap in een land waar ouders slechts één kind mogen hebben. Liu werd al op 25 juni gearresteerd. Hij werd beschuldigd van het ophitsen van ouders en het verspreiden van geruchten, gericht tegen de overheid.

Bekijk meer van

China

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.