— vrijdag 2 juli 2021, 11:27 | 0 reacties, praat mee

Lancering Daphne Caruana Galizia-prijs

© Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft een nieuwe journalistieke prijs gelanceerd, de Daphne Caruana Galizia-prijs voor journalistiek. De winnaar ontvangt 20.000 euro.

De Maltese onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia kwam in oktober 2017 om het leven door een aanslag met een autobom. Ze schreef jarenlang over corruptie in de politiek en de zakenwereld van Malta.

De jaarlijkse prijs vormt een erkenning van uitstekende verslaggeving ter bevordering of verdediging van de kernbeginselen en -waarden van de Europese Unie, zoals menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en mensenrechten.

Beroepsjournalisten en teams van beroepsjournalisten, ongeacht hun nationaliteit, kunnen meedingen naar de prijs. Daarvoor moeten ze stukken indienen die in een van de 27 EU-landen zijn verschenen in de media (gedrukt of uitgezonden).

De winnaar wordt gekozen door een onafhankelijke jury. Die zal bestaan uit vertegenwoordigers van de pers en maatschappelijke organisaties uit de 27 EU-landen en vertegenwoordigers van de voornaamste verenigingen voor journalistiek in Europa.

De prijsuitreiking vindt elk jaar plaats rond 16 oktober, de dag waarop Daphne Caruana Galizia werd vermoord. In 2021 zal de prijs op 14 oktober worden uitgereikt in het Europees Parlement.

Inzenden kan tot uiterlijk 12.00 uur (Midden-Europese tijd) op 1 september 2021 via het online platform.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.