training eu starters

— dinsdag 7 september 2021, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Lancering Brusselse Nieuwe

© Brusselse Nieuwe

Vandaag is de lancering van nieuwswebsite 'Brusselse Nieuwe'. Initiatiefnemers zijn (oud-)politici en journalisten die dagelijks Nederlands nieuws over Europese ontwikkelingen willen brengen, omdat het huidige nieuwsaanbod op dit vlak hen te karig is. Laatste wijziging: 7 september 2021, 10:56

Brusselse Nieuwe start volgens het persbericht dagelijks met gratis korte berichten over Europa die Nederlanders aangaan. Elk bericht heeft een Nederlandse invalshoek. Op termijn volgen ook langere, achtergrond berichten, vlogs en podcasts.

Hoofdredacteur is Bert van Slooten, voormalig Brussel-correspondent bij de NOS. “De belangen voor Nederland worden alleen maar groter in Europa, maar Nederlanders krijgen er steeds minder van mee zo, dat is slecht voor de democratie.” Mede omdat het aantal correspodenten in Brussel volgens Van Slooten terugloopt.

Brusselse Nieuwe doet met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek al een tijdje doelgroep-onderzoek en experimenten voor het vinden van de beste journalistieke vorm om grip op Europese gebeurtenissen te bieden aan Nederlanders.

André Elissen, voormalig (Euro-)parlementariër, is samen met Wim van de Camp, Dorette Corbey, Kees Bos, Marjory van den Broeke en Lieuwe van Slooten als adviseur op vrijwillige basis betrokken bij de eerste plannen en de pilot-fase van Brusselse Nieuwe. Na de lancering zal de adviesraad vooral toezien op de politieke neutraliteit van het nieuwe medium, dat voor alle Nederlanders interessant moet zijn, voor Eurofielen, Europa-haters en iedereen daar tussen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.