banner festival 23

— vrijdag 27 juli 2012, 10:25 | 0 reacties, praat mee

Kwartetten

De Nederlandse dagbladwereld staat aan de vooravond van een nieuwe ronde kwartetten voor gevorderden (pagina 10). De Noordelijke dagbladen (NDC) staan in de etalage, de regionale kranten van Wegener en Mediagroep Limburg (MGL) ook. Het rommelt bij de Telegraaf Media Groep en over Het Parool en NRC gaan de nodige geruchten. Laatste wijziging: 18 maart 2014, 12:09

Het meest zorgwekkend zijn wel de ontwikkelingen bij NDC en Wegener/MGL. In het Noorden wil aandeelhouder ING van de kranten af en Mecom wil Wegener en MGL lozen. De reden is in beide gevallen simpel: de aandeelhouders zitten in financiële problemen en zien in de verkoop een oplossing.

Bij zowel ING als Mecom zijn dagbladen in bijzonder slechte handen. ING is niet geïnteresseerd in journalistiek en Mecom verdenk ik er ook van. Die zeggen officieel dat ze vooral niet meer in papier geloven, maar ik denk dat ze journalisten ook vooral als kostenpost zien. Verkoop biedt daarom eigenlijk alleen maar kansen. Vooral de kans dat de dagbladen eindelijk een eigenaar krijgen die met journalistiek geld wil verdienen. Dat wil niet zeggen dat er geen harde ingrepen meer nodig zijn. Maar die zijn dan tenminste gericht op een journalistieke toekomst en niet op het toedekken van mismanagement.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.