onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 12 februari 2014, 13:16

Kroes: internetbeheer moet op de schop

Het internetbeheer moet op de schop. Op dit moment domineren de Amerikanen het beheer van het internet, maar het zou volgens Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) beter zijn als er geleidelijk een wereldwijd model komt, waarin ook Europa een grotere rol speelt. Dat stelt Kroes over het zogenoemde Internet Governance, dat bijvoorbeeld regelt dat een website overal ter wereld toegankelijk is. Recente onthullingen over grootschalige internetspionage van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA hebben de leidende positie van de Verenigde Staten in twijfel getrokken, aldus Kroes. Ook is het vertrouwen in het internet geschaad. 'Onze fundamentele vrijheden en mensenrechten zijn niet onderhandelbaar. Ze moeten online worden beschermd', aldus Kroes. D66-Europarlementariër Marietje Schaake wil een debat in het Europees Parlement over Internet Governance en de Europese inzet. Meer bij ANP via Trouw

Bekijk meer van

Europa
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.