e learning nvj

— donderdag 16 mei 2013, 16:34

KRO wint eerste slag van Ryanair

De KRO hoeft vliegtuigmaatschappij Ryanair geen inzage te geven in het ruwe beeldmateriaal van twee documentaires van het programma Brandpunt Reporter. Dat heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld, zo meldt KRO. Brandpunt zond eind vorig en begin dit jaar het tweeluik ‘Mayday Mayday’ uit. Daarin beschrijven drie gezagvoerders en een co-piloot anoniem onder andere hoe ze door Ryanair onder druk worden gezet om, uit bezuinigingsoverwegingen, met zo min mogelijk brandstof te vliegen. Ryanair-topman Michael O’Leary ontkende alles en de vliegtuigmaatschappij startte een bodemprocedure. Volgens Ryanair zouden hun uitspraken uit hun context zijn gehaald. Ze eisten het ruwe beeldmateriaal op. In een tussenvonnis wijst de rechtbank deze vordering nu af. Ryanair zou met dat beeldmateriaal de gegevens kunnen achterhalen van de anonieme piloten. Alleen een zwaarwegend belang rechtvaardigt een dergelijke inbreuk op de persvrijheid, aldus de rechtbank. Dat belang is door Ryanair niet aangetoond. Over de (on)rechtmatigheid van de uitzendingen wordt nu verder geprocedeerd. Meer bij Media Report (.pdf)

Bekijk meer van

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.