— vrijdag 22 augustus 2014, 10:42 | 0 reacties, praat mee

KRO verliest kort geding van Media Markt

De KRO heeft donderdag het kort geding verloren dat Media Markt had aangespannen tegen de omroep. Dat meldt Jochem Pinxteren van producent CCCP en eindredacteur van het programma. In het televisieprogramma StreetLab (onderdeel van TV Lab) mogen van de rechter geen beelden uit de winkel van Media Markt worden getoond. Daarop heeft de KRO besloten de twee afleveringen in omgekeerde volgorde uit te zenden. Vanavond is de gewraakte uitzending te zien zonder beelden uit de Media Markt. De overwegingen van de rechtbank worden begin september bekend. Jean-Louis Veenstra secretaris omroep bij de NVJ: 'Het is nog wat vroeg om definitief te reageren, maar opvallend is het wel. Het is zeer uitzonderlijk dat een rechter een uitzending verbiedt, gezien artikel 7 in de Grondwet. Wij zullen het vonnis dan ook goed bekijken.' Laatste wijziging: 25 augustus 2014, 13:13

In StreetLab worden ‘sociale experimenten’ uitgevoerd. Een medewerker van het programma trok kleren aan die lijken op de werkkleding van Media Markt-personeel en ging stofzuigers verkopen in de winkel. Het programmaonderdeel duurt ongeveer twee minuten. Ook in andere bedrijven is het experiment uitgevoerd.

Volgens Pinxteren zouden medewerkers van Media Markt niet of onherkenbaar in beeld komen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.