— vrijdag 22 augustus 2014, 10:42 | 0 reacties, praat mee

KRO verliest kort geding van Media Markt

De KRO heeft donderdag het kort geding verloren dat Media Markt had aangespannen tegen de omroep. Dat meldt Jochem Pinxteren van producent CCCP en eindredacteur van het programma. In het televisieprogramma StreetLab (onderdeel van TV Lab) mogen van de rechter geen beelden uit de winkel van Media Markt worden getoond. Daarop heeft de KRO besloten de twee afleveringen in omgekeerde volgorde uit te zenden. Vanavond is de gewraakte uitzending te zien zonder beelden uit de Media Markt. De overwegingen van de rechtbank worden begin september bekend. Jean-Louis Veenstra secretaris omroep bij de NVJ: 'Het is nog wat vroeg om definitief te reageren, maar opvallend is het wel. Het is zeer uitzonderlijk dat een rechter een uitzending verbiedt, gezien artikel 7 in de Grondwet. Wij zullen het vonnis dan ook goed bekijken.'

In StreetLab worden ‘sociale experimenten’ uitgevoerd. Een medewerker van het programma trok kleren aan die lijken op de werkkleding van Media Markt-personeel en ging stofzuigers verkopen in de winkel. Het programmaonderdeel duurt ongeveer twee minuten. Ook in andere bedrijven is het experiment uitgevoerd.

Volgens Pinxteren zouden medewerkers van Media Markt niet of onherkenbaar in beeld komen.

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.