— vrijdag 27 mei 2016, 12:00 | 0 reacties, praat mee

KRO-studio nog niet tegen de vlakte

De gemeente Hilversum wil het rijksmonument slopen, maar voorlopig blijft de KRO-studio in Hilversum nog even staan. De bestuursrechter in Utrecht ontdekte een formeel foutje in de vergunning waardoor de rechtszaak over dit rijksmonument zeker zes weken stil ligt.

het besluit was niet op de juiste manier gepubliceerd en de rechter oordeelde dat de vergunning juridisch gezien niet bestaat.

De kwestie over de sloop van het KRO-complex aan de Emmastraat speelt al jaren. De KRO, de laatste gebruiker, is in 1996 vertrokken en sindsdien staat het leeg. De boel verpauperde en het gras werd niet gemaaid. De gemeente Hilversum verleende uiteindelijk een projectontwikkelaar een vergunning voor die plek om een complex dat in ieder geval uit 85 woningen bestaat en met een parkeergarage te plaatsen. Voor die nieuwbouw moeten veel van de huidige bebouwing tegen de grond. Dat zijn rijksmonumenten. Tot woede van omwonenden. Er werd zelfs een petitie opgezet. Meer bij de Gooi en Eemlander

Bekijk meer van

KRO Hilversum

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.