— vrijdag 14 oktober 2016, 09:27 | 0 reacties, praat mee

KRO-complex dichter bij de sloop

De voorzieningenrechter van de Raad van State heeft donderdag bepaald dat het oude KRO-complex aan de Emmastraat in Hilversum gesloopt mag worden, meldt De Gooi en Eemlander.

De gemeente wil het Rijksmonument slopen. De voormalige studio staat al sinds 1996 leeg en de boel verpauperde. Hilversum verleende een vergunning aan projectontwikkelaar Stebru Transformatie om een complex met 85 appartementen met ondergrondse parkeergarage te bouwen. Omwonenden en historische genootschappen waren tegen de sloop en begonnen diverse acties.

De voorzieningenrechter wijst er in zijn uitspraak op dat het KRO-complex al lange tijd leeg staat en dat er al diverse niet levensvatbare bouwplannen de revue zijn gepasseerd.

De uitspraak is voorlopig. Over een paar maan­den dient bij de Raad van State de bodemprocedure. Stebru mag de vergunning wel met onmiddellijke ingang gebruiken. Meer bij Spreekbuis

Bekijk meer van

KRO Hilversum

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.