e learning nvj

— maandag 24 november 2014, 08:48

Kritiek op RTL-programma Met open armen

Volgens de internationale belangenorganisatie voor geadopteerden, United Adoptees International (UAI), moet het RTL-programma 'Met open armen' verdwijnen van televisie. Voorzitter Hilbrand Westra vindt dat het programma 'kwetsbare adoptiekinderen beschadigt'. Het programma volgt stellen die een kind gaan adopteren, ook de beelden van de eerste ontmoeting tussen de ouders en het kind komt in beeld en volgens Westra is dat zeer schadelijk. Ook volgens de Raad voor de Kinderbescherming en Kinderrechtenorganisatie Defence for Children schendt het programma de rechten van kinderen. RTL is verbaasd over de kritiek, omdat een soortgelijk programma, ook met beelden van de adoptiekinderen, eerder zou zijn uitgezonden door de EO bij de NPO. De uitzending van aanstaande woensdag wordt daarom gewoon uitgezonden. Meer bij AD.nl Laatste wijziging: 24 november 2014, 09:55

Bekijk meer van

RTL

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.