website over journalistiek

Kritiek op fusieplannen omroep

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in omroep op maandag 12 december 2011, 15:05

Nieuws

Het fusieplan van de publieke omroepen kan niet op steun rekenen van de Tweede Kamer, zo meldt NRC. Vooral de VVD en de PVV vrezen dat fuserende omroepen niet werkelijk samen zullen gaan. Martin Bosma (PVV) voorziet problemen bij het combineren van omroepen die claimen een eigen gezicht te hebben, zo zei hij in het Kamerdebat dat werd gehouden over de mediabegroting.

De VVD wil verder dat landelijke en regionale omroepen meer haast maken met het presenteren van hun fusieplannen, zo meldt Kamerlid Anouchka van Miltenburg. “Wij zouden dit jaar een voorstel krijgen voor de integratie van de landelijke en regionale publieke omroep. Maar dat is er niet. De minister heeft geen enkel kader meegegeven.”

Van Miltenburg opperde daarnaast dat regionale omroepbedrijven wellicht volledig verdwijnen en dat er per provincie regionale redacties overblijven. Gerard Schuiteman, directeur van koepelorganisatie ROOS vindt het belangrijk dat regionale omroepen journalistiek onafhankelijk horen te zijn en niet moeten vallen onder de bureaucratische regels van Hilversum.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.