Tegel Beeld en Geluid

— maandag 25 maart 2013, 09:40

Kritiek op DeCorrespondent

Op De Joop ageert Teun Kastelein tegen alle betaalmuren die worden opgericht. Het laatste voorbeeld van DeCorrespondent lijkt zo mooi, schrijft Castelijn, met al "mijn favoriete columnisten" op een site. Maar eigenlijk is het een "vreselijke verschraling". "Ik schets de toekomst, en kies daarvoor een scholier zonder vermogende ouders die nieuwsgierig is. Deze jongen of jonge dame wil zich een mening vormen over een bepaald onderwerp en doet een gratis Google zoekopdracht. Hij of zij zoekt één en ander op in het met donaties gefinancierde en daardoor gratis toegankelijke Wikipedia. Hij of zij vindt vervolgens een aantal potentieel zeer interessante artikelen online maar moet dan eerst tientallen euro's betalen." [...] "De scholier moet het straks doen met Nu.nl en GeenStijl of de stoffige bibliotheek weer in op zoek naar een krakende computer met abonnement." [...] "De sterrencast van Joris Luyendijk, Femke Halsema tot good old Henk Hofland komt achter een eigentijdse decoder, dat is een aderlating. DeCorrespondent zou vernieuwend zijn als het op de bres zou springen voor een open en vrij internet. " [...] "Waarom werft Rob niet 15.000 leden die 5 euro per maand doneren om de waardevolle content van zijn correspondenten voor het publieke domein en daarmee voor de publieke opinie te behouden, dat zou vooruitstrevend zijn."

Bekijk meer van

De Correspondent

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.