— woensdag 19 maart 2014, 09:19

Krim: intimidaties houden aan

Sinds Rusland het schiereiland de Krim na een omstreden referendum inlijfde, zijn de intimidaties van lokale en Westerse journalisten nog steeds aan de orde van de dag. Dat bericht het CPJ, een persvrijheidsorganisatie uit New York. Naast fysiek geweld zien journalisten zich geconfronteerd met diefstal, willekeurige detentie en het op andere wijze verhinderen dat gewerkt kan worden. Woordvoerster Nina Ognianova stelt dat de toekomst voor inwoners van de Krim onzeker is, maar de toekomst voor journalisten duidelijk uitzichtloos is. Meestal krijgen buitenlandse journalisten naar het hoofd geslingerd dat ze spioneren voor Westerse mogendheden. Geüniformeerde en gemaskerde mannen gebruiken veel geweld om het werken onmogelijk te maken. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft een overzicht van incidenten samengesteld. HRW merkt op dat het geweld zich niet tot de Krim beperkt: ook vreedzame demonstraties in Moskou tegen de huidige koers van de Poetin-regering worden met geweld neergeslagen.

Bekijk meer van

Rusland Oekraïne

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.