Jodal

— vrijdag 19 september 2008, 08:53

Krant voor ongeletterden in Malawi

In het Afrikaanse Malawi is een speciale krant voor en over analfabeten gelanceerd. 'Mau Athu' (Onze Stem) kon worden opgestart dankzij een investering van de Development Media Africa Group. De non-profitorganisatie investeerde 12 miljoen Malawishe kwacha (bijna 59.000 euro) in de krant. Journalisten van Mau Athu gaan de straat op en schrijven stukken over mensen die nooit naar school zijn gegaan en niet kunnen lezen of schrijven. De krant - die uiteraard wel gewoon in tekst wordt uitgevoerd - hoopt kennis onder de ongeletterde bevolking te kunnen gebruiken om het land vooruit te helpen. Ook enkele van de journalisten die de krant inzet zijn niet naar school geweest, teneinde een betere 'connectie' met het onderwerp te krijgen. Opbrengsten gaan naar een speciaal fonds voor het ondersteunen van kansarme kinderen. Laatste wijziging: 19 september 2008, 10:54

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.