— dinsdag 18 oktober 2016, 08:53 | 0 reacties, praat mee

Krant beter dan social media voor raadsleden

Raadsleden hebben met berichtgeving in de krant meer bereik dan met berichtgeving via sociale media. Dat wordt duidelijk in het rapport Democratie Dichterbij: Lokaal Kiezersonderzoek 2016'. De kwaliteit van de informatie die door lokale politici via sociale media wordt gegeven is vrij laag. Ook volgen maar weinig mensen lokale politici op sociale media, aldus het onderzoek. Laatste wijziging: 19 oktober 2016, 09:34

Van de voor het onderzoek ondervraagde inwoners leest veertig procent naast gratis huis-aan-huisbladen nog een nationale of regionale krant.

Zo’n 44 procent verneemt het lokale nieuws ‘vaak’ of ‘bijna altijd’. Slechts een kwart van de bewoners doet dit zelden of nooit.

Uit vragen over het lokale bestuur, waarbij onder meer gevraagd werd naar de naam van de burgemeester en het raadslidmaatschap van wethouders, blijkt bovendien dat lezers van een krant het eerder juist hebben dan degenen die alleen gratis kranten lezen. Meer bij Binnenlands Bestuur / Het hele rapport is hier te vinden (.pdf)

Bekijk meer van

vernieuwing Dagbladen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.