Tegel Beeld en Geluid

— maandag 15 december 2008, 09:07

Kopiërende weblogger mild gestraft

Auteursrechtenbureau Cozzmoss, dat voor freelancers en journalisten optreedt tegen het kopiëren van artikelen, heeft deels bakzeil gehaald in een zaak tegen een weblogger die een stuk van journaliste Irene van den Berg - zonder bronvermelding - had overgenomen. Van den Berg eiste tot 5000 euro, maar bracht dat later terug zodat de zaak door de kantonrechter kon worden afgehandeld. De rechter veroordeelde blogger Joffrey Vermeule uiteindelijk tot het betalen van 365 euro, het laagste schikkingsvoorstel dat Van den Berg aan Vermeule had gedaan. De rechter woog in de beoordeling mee dat Vermeule zich vanaf het begin schuldbewust opgesteld. Van den Berg is tevreden: 'Het ging ons om het principe. Je mag niet zomaar content kopiëren. Voor ons is dit dus pure winst. Dat het bedrag lager is uitgepakt, maakt daarbij niet uit.' Meer bij Molblog

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.