Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 6 oktober 2010, 09:15

Brein richt pijlen op FTD

Opnieuw ligt de Nederlandse online community FTD onder vuur. Auteursrechteninstantie Brein eist dat FTD zijn illegale activiteiten staakt. Volgens Brein handelt FTD onrechtmatig omdat het een sleutelrol vervult in de gratis verspreiding van illegale bestanden. Volgens het internetplatform is FTD niks anders dan een plek waar mensen elkaar kunnen wijzen op films en muziek die te downloaden zijn vanaf het wereldwijde usenet-netwerk. FTD eist daarom dat Brein stopt met het 'zonder meer strafbaar te noemen' van het internetplatform. FTD verloor onlangs een rechtszaak die was aangespannen door Eyeworks, omdat er op het FTD-forum verwijzingen stonden naar de film ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Dinsdag stonden de twee tegenover elkaar in de rechtbank in Haarlem. Meer bij Tweakers / ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.