— maandag 1 februari 2021, 18:01 | 0 reacties, praat mee

Koen van Weel winnaar van NSP/Canon Zilveren Camera Sportfoto

© Koen van Weel / ANP

Fotograaf Koen van Weel heeft de NSP/Canon Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2020 gewonnen. Kees Jongkind is uitgeroepen tot NSP/Sportjournalist van het Jaar. De reportagereeks van Marco Knippen over het misbruik van jonge turnsters en de bekentenis van trainer Gerrit Beltman won de NSP Scoop van het Jaar en sportjournalistiek Talent van het Jaar is Erik van Haren (De Telegraaf).

De winnaars van de NSP Jaarprijzen werden maandag bekendgemaakt door de Nederlands Sport Pers (NSP). 

Koen van Weel (ANP) won de NSP/Canon Zilveren Camera Sportfoto met een foto van Harry Lavreysen na het winnen van de wereldtitel op de wielerbaan in Berlijn. Uit het juryrapport: “De winnende foto van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto is een echte sportfoto. De Fotograaf heeft én de actie én de emotie in een beeld gevat. Harrie Lavreysen won het afgelopen wereldkampioenschap maar liefst drie gouden medailles. Op deze foto zien wij hem over de finish komen en het goud pakken op het onderdeel Keirin. Een prachtig beeld.”

Kees Jongkind (NOS) kreeg de prijs voor zijn oeuvre voor het programma Andere Tijden Sport en – in het bijzonder - zijn reportage Code Geel over de ploeg van Jumbo-Visma tijdens de Tour de France.

Marco Knippen won de NSP Scoop van het Jaar. Hij wist turntrainer Gerrit Beltman zo ver te krijgen om zijn rol toe te lichten. Knippen belichtte volgens het juryrapport twee kanten van het schandaal in het Noordhollands Dagblad. “Behalve verklaringen van een tiental turnsters zorgde de bekentenis van trainer Gerrit Beltman – jarenlang had hij turnsters mishandeld – voor het fundament onder dit ijzersterke relaas van vier pagina’s. Gelijk kreeg de lezer het hele dossier aangereikt.”

Erik van Haren (De Telegraaf), is uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Als autosportverslaggever die een zeer breed spectrum aan platformen van De Telegraaf bedient, ook in moeilijke tijden en met zeer veel beperkingen voor verslaggevers in de Formule 1.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.