— woensdag 11 januari 2017, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Knack gooit online commentaar ook op slot

De Vlaamse uitgeverij Roularta (onder meer uitgever van tijdschrift Knack) stopt met commentaren op verschillende websites in het portfolio. Hoofdredacteeur Jago Kosolosky van Knack zegt dat hij niet is aangenomen om mensen online op te voeden. De vaak respectloze aard van de reacties maakten een constructieve dialoog onmogelijk, schrijft hij.

Kosolosky stelt dat er wel degelijk interessante reacties worden achtergelaten, maar dat die verdronken tussen de commentaren “waarin elke zoektocht naar dialoog onvindbaar was.” Hij nodigt lezers uit niet langer te reageren in enkele zinnen, maar hun mening in een opinie te vervatten en die aan de redactie aan te bieden.

Kosolosky: “Waarom redacties zich ooit een online taak hebben toegeëigend die offline meteen zou weggelachen worden, blijft voor mij onduidelijk. Het is dan ook met groot plezier dat ik afstand neem van deze klus en ons journalistiek fundament zo een nieuwe impuls geef.”

Roularta is niet uniek in het afscheid van de online commentaren. Diverse media besloten de laatste jaren dat het beheer van commentaren niet meer opweegt tegen de meerwaarde ervan. Eind vorig jaar sloot ook VICE de reactiemogelijkheid.

Bekijk meer van

Roularta Knack

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.