website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Knack gooit online commentaar ook op slot

Lars Pasveer — Geplaatst op woensdag 11 januari 2017, 09:06

Nieuws

De Vlaamse uitgeverij Roularta (onder meer uitgever van tijdschrift Knack) stopt met commentaren op verschillende websites in het portfolio. Hoofdredacteeur Jago Kosolosky van Knack zegt dat hij niet is aangenomen om mensen online op te voeden. De vaak respectloze aard van de reacties maakten een constructieve dialoog onmogelijk, schrijft hij.

Kosolosky stelt dat er wel degelijk interessante reacties worden achtergelaten, maar dat die verdronken tussen de commentaren “waarin elke zoektocht naar dialoog onvindbaar was.” Hij nodigt lezers uit niet langer te reageren in enkele zinnen, maar hun mening in een opinie te vervatten en die aan de redactie aan te bieden.

Kosolosky: “Waarom redacties zich ooit een online taak hebben toegeëigend die offline meteen zou weggelachen worden, blijft voor mij onduidelijk. Het is dan ook met groot plezier dat ik afstand neem van deze klus en ons journalistiek fundament zo een nieuwe impuls geef.”

Roularta is niet uniek in het afscheid van de online commentaren. Diverse media besloten de laatste jaren dat het beheer van commentaren niet meer opweegt tegen de meerwaarde ervan. Eind vorig jaar sloot ook VICE de reactiemogelijkheid.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.