Tegel Beeld en Geluid

— maandag 20 juli 2015, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Klokhuis-eindredacteur Piet Geelhoed (71) overleden

Piet Geelhoed, een van de grote iconen van de Nederlandse kindertelevisie en voormalig eindredacteur van het programma Het Klokhuis, is donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de NTR maandag bekendgemaakt.

Geelhoed heeft in de loop van zijn lange carrière als schrijver, regisseur, eindredacteur en scenarist altijd gestreden om jeugdradio, -televisie en -film een volwassen plaats te geven in het medialandschap. Hij heeft een uitgebreid oeuvre opgebouwd van radioprogramma’s, televisieprogramma’s en filmscenario’s. Zo was hij onder meer betrokken bij op een Klein Stationnetje op de klassieke zender Radio 4, en de kinderprogramma’s Kleutertje Luister, Bibelebons en Holle Bolle Boom.

Na een woelige start van het jeugdprogramma Het Klokhuis kwam Piet Geelhoed in 1988 in dienst bij de NOS (later NTR). Als eindredacteur heeft hij het programma in de beginjaren met voortvarendheid gestructureerd. Met grote vasthoudendheid heeft hij het programma door moeilijke periodes geloodst. In 1990 dreigde het programma wegbezuinigd te worden. Na 30.000 handtekeningen en intelligent lobbywerk bleef Het Klokhuis bestaan. Hij bleef uiteindelijk tot 2005 eindredacteur van het programma.

Geelhoed kreeg in 2005 de Gouden Cinekid Leeuw voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van beeldcultuur voor kinderen. Meer bij ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Piet Geelhoed NTR Het Klokhuis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.