— maandag 8 november 2010, 09:08

Klacht tegen Frans satirisch weekblad

De beschuldiging dat de Franse president Nicolas Sarkozy zich persoonlijk bemoeid zou hebben met een onderzoek naar de gangen van journalisten, blijft niet zonder gevolgen. De belangrijkste medewerker van de president, secretaris-generaal Claude Guéant van de presidentiële dienst, dient een klacht in tegen het satirische weekblad Le Canard Enchainé en de nieuwssite Mediapart. Beiden publiceerden de beschuldiging dat de binnenlandse inlichtingendienst DCRI in opdracht van Sarkozy journalisten volgt die zich met staatsgevoelige zaken bezig houden. Volgens Guéant is het "smaad", "leugens" en "ongefundeerde beschuldigingen". De socialistische oppositie eist een parlementair onderzoek naar de veronderstelde spionagepraktijken. Meer bij De Morgen

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.