website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Klaas Salverda ontvangt Zilveren Koetsje

Sabien Froger — Geplaatst in prijzen op dinsdag 9 oktober 2018, 13:00

© Hans Hemmes

Nieuws De Haagse journalist Klaas Salverda (58) heeft uit handen van de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, het Zilveren Koetsje in ontvangst mogen nemen. Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen die langer dan 25 jaar werkzaam zijn geweest op het Binnenhof.

Salverda is sinds 1998 werkzaam als zelfstandig gevestigde journalist en richt zich op Haagse zaken als openbare orde en veiligheid, bouwen, milieu, inkopen en aanbesteden en de gehandicaptenzorg. Hij schreef onder andere voor het Noordhollands Dagblad en VNG Magazine. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de website van het Verbond van Sectorwerkgevers Overheid, waarbij wederom alle Haagse berichtgeving tot zijn takenpakket behoort.

Twee jaar geleden schreef Salverda een Testament van de Pers. In deze 600 pagina’s tellende ode aan de ambachtelijke journalistiek, gaat hij in op de dalende oplages van papieren kranten. Dit is volgens hem een zeer zorgelijke afname van collectief gedeelde beelden, die hij ook terugziet bij bijvoorbeeld kerken en politieke partijen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.