— dinsdag 9 oktober 2018, 13:00 | 0 reacties, praat mee

Klaas Salverda ontvangt Zilveren Koetsje

© Hans Hemmes

De Haagse journalist Klaas Salverda (58) heeft uit handen van de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, het Zilveren Koetsje in ontvangst mogen nemen. Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen die langer dan 25 jaar werkzaam zijn geweest op het Binnenhof. Laatste wijziging: 9 oktober 2018, 14:49

Salverda is sinds 1998 werkzaam als zelfstandig gevestigde journalist en richt zich op Haagse zaken als openbare orde en veiligheid, bouwen, milieu, inkopen en aanbesteden en de gehandicaptenzorg. Hij schreef onder andere voor het Noordhollands Dagblad en VNG Magazine. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de website van het Verbond van Sectorwerkgevers Overheid, waarbij wederom alle Haagse berichtgeving tot zijn takenpakket behoort.

Twee jaar geleden schreef Salverda een Testament van de Pers. In deze 600 pagina’s tellende ode aan de ambachtelijke journalistiek, gaat hij in op de dalende oplages van papieren kranten. Dit is volgens hem een zeer zorgelijke afname van collectief gedeelde beelden, die hij ook terugziet bij bijvoorbeeld kerken en politieke partijen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.