Nieuwe leden NVJ november

— woensdag 25 juli 2012, 08:26 | 0 reacties, praat mee

Kijkcijferstrijd

Mart Smeets is een ervaren rot. Hij weet wanneer hij kan snoeven en weet ook wanneer hij even daarmee moet wachten. Neem Studio Sportzomer van de NOS, deze zomer respectievelijk gewijd aan het EK voetbal, met Jack van Gelder, de Tour de France en de Olympische Spelen. RTL 4 zet er steeds het concurrerende programma VI.Oranje met Wilfred Genee en Johan Derksen tegenover en dus wordt het lekker vergelijken. Laatste wijziging: 26 juli 2012, 13:32

Tijdens het EK streed bij de NOS Jack van Gelder tegen het RTL-duo Wilfred Genee en Johan Derksen. Op voorhand dacht Van Gelder de strijd te kunnen winnen, de NOS heeft immers de voetbalrechten. Zijn voorspelling kwam slechts deels uit. Op wedstrijddagen (zeker van Oranje) won de NOS met gemak. Andere avonden lag dat anders. Woensdag 20 juni haalden Genee en Derksen 961.000 kijkers, de NOS slechts 488.000.

Een week eerder waren de rollen juist omgedraaid: na de klassieker Nederland-Duitsland stemden bijna 2,4 miljoen mensen voor het napraten af op Nederland 1, terwijl VI.Oranje die avond ruim 1,2 miljoen kijkers aan zich wist te binden.

Na de EK kwartfinale was het beeld meer in balans: 1,2 miljoen kijkers voor RTL en 1 miljoen voor de NOS.

En dan Smeets tijdens de Tour. Een afgetekende overwinning voor Smeets. Die was goed voor tussen de 750 en 1 miljoen kijkers; Genee moest het grofweg met de helft doen. Mart verloor het weer wel van Inspector Lynley. Die dramaserie trok 18 juli ruim 1 miljoen kijkers waarvan er 150.000 afhaakten toen Mart in beeld kwam. Genee was niet opgewassen tegen een herhaling van Ik houd van Holland (1.149.0000 kijkers) en Help mijn man is klusser (908.000 kijkers).

En dan nu de kijkcijferstrijd om de Olympische Spelen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.