— donderdag 8 juli 2010, 09:22

Nederland-Uruguay breekt kijkrecord

De halve finale tussen Oranje en het team van Uruguay is - geheel of gedeeltelijk - door 12,3 miljoen Nederlanders bekeken en is daarmee de meest bekeken uitzending ooit in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Het oude record (11,7 miljoen kijkers) dateerde van 7 juli 1998, toen Oranje en Brazilië elkaar troffen voor de finaleplaats van het WK in Frankrijk. Voetbal is populair: de top tien bestaat volledig uit voetbaldwedstrijden met het nationale elftal. Op plaats drie staat de EK-finalewedstrijd Portugal-Nederland uit 2004. Daar keken toen 11,5 miljoen Nederlanders naar. De meeste mensen keken het treffen tussen Nederland en Uruguay thuis (10,6 miljoen), terwijl de rest (1,7 miljoen) de wedstrijd op straat, in cafés of op het werk volgden.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.