website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Kijkcijferexpert René van Dammen overleden

Lars Pasveer — Geplaatst op dinsdag 14 maart 2017, 15:24

Kijkcijferexpert René van Dammen | Anko Stoffels / NPO

Kijkcijferexpert René van Dammen | Anko Stoffels / NPO

Nieuws

Kijkcijferexpert René van Dammen is op maandagavond volledig onverwacht op 63-jarige leeftijd overleden. Analyses van Van Dammen hielpen programmamakers bij het voorkomen van afhaakmomenten. Optreden in onder meer De Wereld Draait Door (DWDD) gaven hem - met karakteristieke baseballpet - landelijke bekendheid.

In 2016 werd ter ere van veertig jaar in het vak een foyer in een NPO-gebouw naar hem vernoemd, schrijft het AD. Van Dammen werkte recent nog met het dagblad samen voor een analyse rond het succes van Boer Zoekt Vrouw. De NPO reageert verslagen op het overlijden van de kijkcijferexpert, die tientallen jaren programma’s analyseerde.

NPO-voorzitter Shula Rijxman betreurt het verlies van een markante persoonlijkheid: “We kennen René als een vakman die leefde voor de publieke omroep. Iemand die met passie en humor programmamakers adviseerde hoe programma’s nog beter konden worden bekeken. Met zijn FC Groningen-sjaal en zijn eeuwige petje wist hij collega’s en programmamakers op zijn eigen authentieke en charmante manier te inspireren om het beste uit programma’s te halen.”

Meer bij Nederlandse Publieke Omroep / F-Site / AD Show

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.