word studentlid

— vrijdag 5 februari 2021, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Kees van de Veen winnaar Zilveren Camera

Kees van de Veen winnaar Zilveren Camera
Kees van de Veen, winnaar van de Zilveren Camera 2020 - © ANP Hollandse Hoogte / Eric Brinkhorst

De Zilveren Camera 2020 is gewonnen door Kees van de Veen. Hij won de prijs voor een fotoserie over coronapatiënt Piet Franssen uit Tegelen. Fransen werd tijdens de eerste coronagolf opgenomen op de intensive care in Assen, waar hij stierf. Van de Veen volgde Franssen en zijn familie vanaf de opname in het ziekenhuis tot aan de uitvaart. Laatste wijziging: 5 februari 2021, 11:46

De jury van de Zilveren Camera noemt de fotoserie van Van de Veen integer en intiem. “Hier ging het afgelopen jaar om: te vroeg afscheid nemen van geliefden”, aldus de jury. “Vooral het beeld waarbij de dochter vlak voor het sterven van haar vader een telefoon bij haar vaders oor houdt met aan de andere kant van de lijn zijn kleinzoon, maakte diepe indruk. Het verdriet dat we kennen uit de wekelijkse cijfers is hier persoonlijk gemaakt.”

De Paul Peters Fotoprijs, onderdeel van de Zilveren Camera, werd gewonnen door Marwan Magroun. Hij maakte portretten van alleenstaande vaders met een migratieachtergrond in Rotterdam. Magroun wilde met zijn project, dat bestond uit een fotoserie en een filmdocumentaire, het stereotype beeld van ‘de gekleurde vader’ nuanceren.

Bekijk de volledige uitslag van de Zilveren Camera 2020 hier.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.