— woensdag 21 mei 2014, 16:47

Kees Pijnappels mag werk hervatten

Kees Pijnappels gaat maandag weer aan de slag als hoofdredacteur van de Persdienst van Wegener. Daarmee volgt Pijnappels de uitspraak van de rechter in een kort geding dat hij had aangespannen tegen de top van Wegener. Pijnappels werd een maand geleden op non-actief gezet om plaats te maken voor zijn beoogd opvolger Jan ‘t Hart (ex-Volkskrant). ‘t Hart kwam als beste uit de bus tijdens een sollicitatieprocedure. Pijnappels vindt dat de procedure in strijd was met het sociaal plan van Wegener. Bovendien was er nooit kritiek op zijn functioneren. Wegener moet hem opnieuw in dienst nemen op straffe van een boete van 2500 euro per dag. "Ik ben erg blij dat de rechter mij in het gelijk heeft gesteld en dat ik mag terugkeren op mijn post”, zegt Pijnappels in een reactie. “Ik heb mijn werk in de achterliggende weken flink gemist.”

Niet duidelijk is wat er verder gaat gebeuren. Pijnappels blijft in ieder geval tot 1 juni. als hij daarna al moet vertrekken.

Directeur Erik van Gruijthuijsen laat in een reactie weten: ‘De rechtszaak ten aanzien van de ontbinding van de arbeidsovereenkomst met Pijnappels dient binnenkort. De directie
bestudeert de uitspraak in een poging tot een constructieve oplossing te komen.’

Als onderdeel van het reorganisatieplan Phoenix moeten alle hoofdredacteuren, die tevens verantwoordelijk zijn voor marketing, naar hun eigen functie solliciteren. De selectie- en benoemingscommissie bij de Persdienst kwam unaniem met ’t Hart op de proppen. Pijnappels, sinds 2012 hoofdredacteur van de Persdienst, werd boventallig verklaard per 1 juni. Vervolgens werd hij half april de laan uitgestuurd om plaats te maken voor zijn opvolger. Dat was onnodig, oordeelt de rechter, en daarom kan Pijnappels terugkeren. Van enige spanning of een onwerkbare situatie op de redactie was geen sprake. “Nu onvoldoende aanleiding bestond voor de op non-actiefstelling en eiser (Pijnappels, red.) een voldoende zwaarwegend belang heeft bij (al dan niet tijdelijke) terugkeer in zijn functie, zal de vordering worden toegewezen”, aldus de uitspraak.

Bekijk meer van

Wegener De Persdienst

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.