— maandag 7 september 2015, 17:48 | 0 reacties, praat mee

Karskens voorlopig nog vast op Kos

David Dam / ANP

Verslaggever Arnold Karskens mag het Griekse Kos nog niet verlaten. Zijn paspoort is nog niet teruggegeven. Karksen werd afgelopen weekend opgepakt nadat hij meevoer bij een overtocht vanuit Turkije naar Griekenland. Karskens werd samen met vluchtelingen onderschept door de Griekse autoriteiten en wordt illegale grensoverschrijding verweten. Laatste wijziging: 10 september 2015, 09:46

Beeldmateriaal dat Karskens tijdens de overtocht schoot is al in Nederland, meldt ThePostOnline, waar Karskens voor werkt. Een andere camera is nog in handen van de politie, net als Karskens bagage.

Karskens is voor twee zaken aangeklaagd. De eerste is illegaal het land binnenkomen vanuit Turkije. De tweede aanklacht is het filmen van militair materieel. Dat gaat over het vaartuig van de Griekse kustwacht dat zijn boot onderschepte.

Bekijk meer van

Arnold Karskens

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.