— vrijdag 16 april 2021, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Kabinet publiceert vanaf vandaag wekelijks agenda en besluitenlijst ministerraad

Demissionair minister-president Mark Rutte arriveert bij het Binnenhof, voorafgaand aan de ministerraad - © ANP / Phil Nijhuis

Het kabinet geeft meer openheid over de ministerraad. Met ingang van de vergadering van deze week worden zowel de agenda als de besluitenlijst openbaar gemaakt via Rijksoverheid.nl. De agenda verschijnt zodra de vergadering begint, de besluitenlijst wordt na afloop gepubliceerd. De ministerraad wordt iedere week op vrijdag gehouden.

Dat meldt NU.nl. Het publiceren van de agenda en de besluitenlijst is het gevolg van een belofte die het demissionair kabinet deed na de toeslagenaffaire. Naar aanleiding van die affaire werd meer transparantie beloofd. Onderdeel daarvan was meer openheid over de ministerraad.

Tijdens de ministerraad nemen de ministers besluiten over het kabinetsbeleid. Daarnaast wordt ook de politieke actualiteit besproken. De agenda van de ministerraad was niet eerder openbaar. De besluitenlijst wordt in de loop van volgende maand verder uitgebreid, zodat hij meer context en uitleg biedt.

Bekijk meer van

Ministerraad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.